Blog
Bir Köpeğin Ne Sıklıkla Yıkanması Gerekiyor?
Köpekler mümkün olduğunca az ve yalnızca gerektiği sıklıkta yıkanmalıdır. Uzun tüylü köpeklerde, keçeleşmeyi önlemek için onları belirli bir sıklıkta yıkamak yararlı olabilir.
Dişi Köpeklerde Kızgınlık Dönemi
Dişi köpek kızgınlığa girdiğinde, döngünün nasıl geçtiğini ve neler yapılması gerektiğini bilmek önemlidir. Kızgınlığın farklı aşamalarını belirten çeşitli işaretler vardır.
Eğitim, Kendi İsimlerini Öğretmekle Başlar
"Otur", "bekle" veya "gel" gibi komutlara geçmeden önce, genel olarak yavrunun isminin öğretilmesi ile başlamak gerekir. Minik yavruyu ismiyle çağırdığımız için, bu aslında temelde "gel" komutunu ifade eder. Eğitimine yeni başlayan yavrularda bu yeterlidir fakat uzun vadede bu şekilde devam etmemelidir.
Köpeğimi Arabada Bırakabilirim Miyim?
Günlük yaşamda, köpek sahipleri genellikle şu soruyla karşı karşıyadır: "Köpeğimi arabada bırakabilir miyim?" Özellikle yaz aylarında veya sıcak günlerde bunu dikkatli düşünmek gerekiyor. İdeal olan, köpeğin sahibini evinde sessiz ve serin bir ortamda beklemesidir. Arabada beklemekten başka çareniz yoksa gerekli önlemleri mutlaka almalısınız.
Köpeğin Düzgün Bir Şekilde Taranması
Köpekleri düzenli olarak taramak çok önemlidir. Bununla birlikte, tüy bakımını konusunda büyük farklılıklar vardır. Size kısa tüylü, uzun tüylü, kalın tüylü ve kıvırcık tüylü köpeklerin en iyi bakımının nasıl yapılacağını anlatacağız.
Köpeğinizde Sıcak Çarpmasını Tespit Edin ve Önleyin
Köpeğinizi yaz aylarında güneş veya sıcak çarpmasından koruyun. Burada aşırı ısınmayı nasıl önleyeceğinizi ve acil bir durumda nasıl hareket etmeniz gerektiğini aktaracağız.
Köpek Maması Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Can dostlarımızın mamalarını seçerken dikkat etmemiz gereken başlıca özellikler vardır
Köpeklerde Bira Mayası Kullanımı
Bira mayasının ilk halini köpekleriniz için kullanmanız güvenilir değildir fakat bira üretiminde oluşan "yan ürünler" köpeklerinizin birçok problemiyle baş etmenizde size yardımcı olabilir.
Köpeklerde Keneler
Köpeğinizi ormanlık alanlarda ve çayırlarda çok fazla dolaştırıyorsanız, köpeğinize kene bulaşma ihtimali yüksektir ve muhtemelen siz de köpeğinizdeki kenelerle temas kurmuşsunuzdur. Bu parazitler sadece rahatsız edici değil, aynı zamanda hastalıkları taşıdıkları için tehlikeli de olabilirler. Doğadaki bu küçük kan emiciler hakkında daha fazla bilgi sahibi olun.
Köpeklerin Tırnak Bakımı
Bazı köpek sahipleri şanslıdır ve köpeklerinin tırnaklarını neredeyse hiç kesmek zorunda kalmazlar. Diğerleri yaklaşık her üç haftada bir tırnak makası kullanmak zorunda kalacaktır. Çünkü kesilmediği takdirde, köpeğiniz parke veya karo zeminlerin üzerinde yürürken gürültüyle çatırdayan ayak seslerini duyarsınız.
Yavru Köpekte İshal Varsa Ne Yapmalıyız?
Çoğu zaman, bir gün beklemek, yavrunun öncelikle diyetini düzenlemek ve daha sonra kuru mama ile beslemek yeterlidir. İshal uzun sürerse, veterinere götürülmelidir.
Yetişkin Köpekte İshal Varsa Ne Yapılmalıyız?
Yetişkin köpeklerde ishal genellikle zararsızdır ve kolayca tedavi edilebilir. ancak ishalin sebebi ciddi bir hastalık da olabilir. Yetişkin köpeklerde ishal çok can sıkıcı bir durum olabilir, neyse ki zararsızdır. Ama yine de sindirim bozukluğunun nedeni bulunmalıdır.